Luksuzni individualni stambeni objekat 2, Kumodraž, Beograd

Izabrano površinsko grejanje i hlađenje spada u niskotemperaturno racionalno grejanje i hlađenje i idealnu klimu. Kompletan objekat je urađen sa podnim Euroval(link) cevima, zidnim Hitherm(link) panelima ispod maltera i plafonskim Hitherm(link) panelima ispod maltera za hlađenje prostora.

Kompletan sistem niskotemperaturskog grejanja i hlađenja integrisan je u površine objekta tako da je ,,nevidljiv” što znatno olakšava posao osobama koje se bave enterijerom.

Ovakav sistem grejanja i hlađenja idealan je za objekte i osobe koje teže zdravom sistemu grejanja i hlađenja zbog svog načina rada koji obezbeđuje prijatnu temperaturu u svakom delu prostora.

Upravo se zbog ovih prednosti investitor odlučio za ovakav sistem grejanja koji obezbeđuje idealnu klimu, zdrav prostor, štedi energiju i uklapa se u sve enterijere.

Bitno je napomenuti da se ovaj objekat greje i hladi uz pomoć toplotne pumpe koja oduzima energiju iz zemlje uz pomoć geotermalnih sondi. Sonde su raspoređene oko objekta i time je postignuta energetska nezavisnost samog objekta od klasičnih (neobnovljivih) izvora energije.

Ubacivanje sonde u bušotinu

Cevi za spajanje geotermalnih sondi i toplotne pumpe u kanalu


Podno grejanje sa Euroval cevima

Zidno grejanje/hlađenje Hitherm panelima i plafonsko hlađenje Hitherm panelima


Zidno grejanje/hlađenje Hitherm panelima i plafonsko hlađenje Hitherm panelima

Povratak na Novosti